כיום קיימים יש משתנים רבים המשפיעים על זמני הטעינה של הרכב וחלקם הגדול תלוי בבחינת עמדת הטעינה לרכב שלכם.
בכתבה זו אנחנו ב Car2Buy סקרנו לפניכם את כל הגורמים המשפיעים על זמן ואיכות הטעינה של רכבכם ואת כל עמדות הטעינה הקיימות בשוק:
1.קודם כל- סוג הסוללות וטווחי הנסיעה של הרכב:
סוללות של רכבים חשמליים נמדדות לפי יחידת מדידה בשם קילו-וואט שעה, (=קוט"ש). ככל שמדובר בסוללה גדולה יותר כך זמן הטעינה יהיה ארוך יותר ובהתאם לכך גם טווח הנסיעה של הרכב ומחירו.
2. יכולת הטעינה של הרכב:
כלומר איזה הספק רכבכם יכול להגיע, ניתן למדוד את זה ב "בקילו וואט – KW" או בכוחות סוס.
לכל רכב יש יכולת קבלת קצב שונה על מנת קבל את החשמל הדרוש לו כדי לנסוע. קיבולת המתח החשמלי של המטען המובנה ברכב שאליו מתחבר כבל הטעינה ומשפיעה על מהירות הטעינה של הרכב.
גורמים נוספים המשפיעים על זמן טעינת הרכב הם מזג האוויר (תנאי חום או קור קיצוניים)
3.עוצמת עמדות הטעינה:
קיימות מגוון אופציות טעינה כיום, כולן בכתבה שלפניכם:
1. שימוש בשקע חשמל בייתי:
קיימות מגוון אופציות טעינה כיום, כולן בכתבה שלפניכם: מדובר באופציה הפחות מומלצת מאחר וזמן הטעינה רב- כ-14 ק"מ בלבד בממוצע לכל שעת טעינה וללא אפשרות להשתמש בכבלים מאריכים או מפצלים אלא בחיבור ישיר לשקע בקיר בכבל ייעודי שתקבלו בעת רכישת הרכב או שתצטרכו לרכוש אותו בנפרד. לשיטה זו לא מעט חסרונות ומשתמשים בה בעיקר למקרי חירום מאחר והדבר מעמיס על תפוקת החשמל הביתי וכן קיים חשש שהשקע ימס מרוב החום. כמו כן כדאי לדעת שרשות החשמל אוסרת על העברה דרך דלתות או חלונות מה שיכול להקשות עוד יותר על אופן הטעינה.
2. טעינה באמצעות חשמל תלת פאזי:
מומלץ שיהיה חשמל תלת פאזי על מנת לנצל את היכולת טעינה המרבית של הרכב וכן גם אותו יש לחבר ישירות לקיר ללא מתאמים או מעריכים, לכן אופציה זו מוגבלת ביותר ובנוסף סביר להניח שתצטרכו להזמין בעל מקצוע מוסמך על מנת שיתקין לכם עמדה שכזו.
3. עמדת טעינה ביתית:
מדובר באופציה הנפוצה והמומלצת ביותר לבעלי רכב חשמלי. היא משתמשת בזרם חילופין AC והיתרון הגדול שלה הוא קודם כל שאפשר להגיע הביתה, לחבר את הרכב לעמדת ההטענה ולהמשיך לעיסוקכם, ובבוקר לקום לרכב מוטען ולצאת לדרך, ללא בזבוז זמן וחיפוש אחר תחנת הדלק הקרובה. בנוסף העלויות לעמדת טעינה זו הן מהנמוכות ביותר, בהשוואה לעלויות של תחנות טעינה ציבוריות, וכמובן בהשוואה למחירי הדלק, העלות זולה יותר בכ-30% מטעינה בתחנה ציבורית ופי 6 זולה יותר מאשר תדלוק רכב בבנזין.
לעמדת טעניה זו קצב מהיר יותר משקע רגיל או שקע כוח- בהספק של 22 קילו וואט, היא מאפשרת מאפשרת טעינה מהירה פי 3 עד 7 מאשר שקע חשמל ביתי.
מה דרוש להתקנת עמדה זו?
צריך לראות שיש לכם מקום להתקנת עמדת הטעינה (כשמדובר בבניין בו יש חניה תצטרכו לקבל אישור מהוועד או מדיירי הבניין במידה ולא אושרה בטאבו) וכן להיעזר בחשמלאי לצורך התקנת עמדת הטעינה. בנוסף חשוב לבדוק שעמדת הטעינה מתאימה לחניה שאינה מקורה ועומדת בתנאי מזג אוויר קיצוניים.
אילו סוגי פלאגינים קיימים היום לצורך חיבור הרכב לטעינה?
כיום, קיימים היום 2 סוגי חיבורי פלאג אין: הראשון נקרא -Type 1 חיבור בתקינה האמריקאית, והשני והיותר הנפוץ בישראל הוא ה- Type 2 – חיבור בתקינה האירופאית.
אילו עמדות טעינה נוספות קיימות היום?
– עמדת טעינה ניידת- לאלו שאוהבים לטייל קיימת גם עמדת טעינה שניתן לתלות על הקיר והיא מתחברת לשקע חשמל ייעודי.
– עמדות טעינה שניתן לשלוט בהן מרחוק ע"י שימוש באפליקציה ישירות מהנייד- חשוב לדעת שיש רכבים שכבר מגיעים ישירות עם חלק מהפיצ'רים ולכן מומלץ לברר זאת בזמן רכישת הרכב.
כמה מקום עמדת טעינה תופסת?
עמדות הטעינה מגיעות בגדלים שונים ועיצובים שונים לבחירה.
ומה בנוגע למחיר?
המחיר נע בין 1,000 ל- 3,000 ₪ תלוי בקצב הטעינה ובסוג החשמל (חד או תלת פאזי) ומתווספת לכך עלות ההתקנה.
4. עמדת טעינה ציבורית:
עמדות הפזורות ברחבי הארץ במיקומים מרכזיים (חניונים, קניונים וכו') ומאפשרות לטעון את הרכב בקצב של עד 22 קילו וואט.
5. עמדת טעינה מהירה:
אלא העמדות שכל בעל רכב חשמלי ירצה שתהיה לו אחת כזו בבית והן מספקות את הטעינה המהירה ביותר ובקצב גבוה בהרבה מכל עמדה ציבורית או רגילה. אם עמדה ביתית יכולה לתת 11 קילו וואט, ועמדה ציבורית 22 קילו וואט עמדת טעינה מהירה יכולה לספק טעינה בקצב של 50 קילו וואט ויכולה להגיע עד 350 קילו וואט ויותר. כיום קיימות גם עמדות טעינה מהירות בארץ שמספקות טעינה בקצב של עד 150 קילו וואט, תוך שימוש בזרם ישיר DC (רובן לא תומכות בזרם AC המיועד לטעינה רגילה). מדובר בעמדות גדולות יותר ויקרות יותר ולכן הן ממקומות באזורים ציבוריים בלבד כמו כבישים מהירים, בינעירוניים, ואזורי מסחר.
6. מטען לרכב חשמלי:
מאפשר להגיע לטעינה מלאה במהירות גבוהה. וללא עצירה בעמדות טעינה. זמן ממוצע של טעינת סוללה של 30 קילו וואט ימשך כ- 4 שעות,
לסיכום:
כיום, ככל שהטכנולוגיה מתקדמת יותר, הולכים ומצטמצמים זמני ההטענה של הרכבים החשמליים וטווחי הנסיעה הולכים וגדלים בהשוואה לרכבי בנזין. המחירים הופכים לנגישים יותר והכל במטרה להתקדם לעולם ירוק יותר ונוח יותר המאפשר לנו לחסוך זמן ולהטעין את הרכב שלנו ישירות בבייתנו או בקלות באזור בו אנו נמצאים. גם חווית איכות הנסיעה ברכב חשמלי שונה וייחודית בהשוואה לרכב בנזין
לפרטים נוספים אודות מגוון הרכבים החשמליים שיש לנו להציע בCar2Buy לחצו כאן